Inledning

Den 25:e maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen från EU, GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft . Den handlar kortfattat om en EU-förordning som syftar till att stärka skyddet för privatpersoner vid behandling av personuppgifter. När den träder i kraft ersätter den Dataskyddsdirektivet från 1995, samt alla medlemsländers nuvarande nationella bestämmelser. I Sveriges fall handlar det om PUL, Personuppgiftslagen.

Här hittar du mer information om GDPR och vad det innebär:

Din integritet är viktig för oss. Vi är därför angelägna om att de personuppgifter som samlas in om dig lagras och hanteras på ett tryggt och säkert sätt, och i enlighet med dataskyddsförordningen – GDPR.

Vi uppmuntrar dig att läsa igenom informationen. Om du har några frågor om hur dina personuppgifter hanteras är du välkommen att kontakta oss.

Personuppgiftsansvarig

Vår webbplatsadress är: http://www.localads.se.

Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter hanteras, kontakta oss via e-post.

E-post: info@localads.se

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Media

Gäller endast för inloggade annonsörer.

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

När du skickar in uppgifter via kontaktformulär till oss och när du har gett ditt samtycke, hanteras detta i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR. Insamlad information används inte för marknadsföring.

E-post

När du skickar e-post till oss, via våra olika e-postadresser, hanteras detta i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR.

Cookie-filer

När du besöker vår webbplats kan vi också samla in information och uppgifter om dig genom att använda så kallade cookies.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Läs mer här om våra cookies

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Webbtrafikanalys

Vi använder Google Analytics för att spåra webbtrafik på den här webbplatsen. Google Analytics använder cookies för att samla in dessa data. För att överensstämma med den nya förordningen inkluderade Google en databehandlingspolicy.

Datan vi samlar in behandlas anonymt (IP-adressen är anonym) och ”Data delning” är inaktiverad.

GPS-koordinater

I vår webbtjänst ”Deals nära din GEO-position” frågar vi efter dina GPS-koordinater och du ger ditt samtycke till din GEO-position.

Din GEO-position användas endast för att hitta lokala erbjudanden och informationen om din GEO-position sparas ej och raderas när du stänger webbsidan till tjänsten.

Vilka vi delar dina data med

Vi säljer aldrig dina uppgifter till en tredje part.

Vårt webbhotell, finns i Sverige, och tillhandahåller IT-tjänster och hanterar kundserviceärenden.

Det finns ett personuppgiftsbiträdesavtal, mellan oss och webbhotellet, i syfte att vi ska kunna säkerställa att dina uppgifter hanteras på korrekt och säkert sätt.

Hur länge vi behåller era uppgifter

  • Uppgifter inskickade via e-post lagras och hanteras tills ärendet är åtgärdat, dock längst i tre månader
  • Uppgifter från kontaktformulär i sex månader
  • Webbtrafikstatistik från Google Analytics i 26 månader

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett användarkonto på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

 

Webbutik med WooCommerce

Vi samlar in information om dig under kassaprocessen i vår butik.

Vad vi samlar in och lagrar

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:

Produkter som du har visat: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på

Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning

Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och valfri kontoinformation såsom användarnamn och lösenord. Vi använder denna information för syften, såsom att:

  • Skicka information till dig om ditt konto och din order
  • Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
  • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
  • Konfigurera ditt konto för vår butik
  • Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning
  • Förbättra vår butikserbjudanden
  • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Generellt lagras bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra orderinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och faktureringsadress.

Det är endast webbplatsens administratör som har tillgång till: Orderinformation såsom vad som köptes, när det köptes och var det ska skickas, samt Kundinformation såsom ditt namn, e-postadress samt faktureringsinformation.

Betalningar

Vi tillhandahåller Swish-betalning till vårt företags-nummer och Bank-giro inbetalning.

 

Uppdatering av Integritetspolicyn

Denna informationstext uppdaterades senast den 1 april 2019 och kan komma att ändras.